Engelli vatandaşlarımızın haklarına, toplum olarak sahip çıkmak zorundayız

06.12.2011 Ankara

Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, engelli vatandaşlarımıza sağlayacağımız kaliteli yaşam olanaklarının medeniyet seviyemiz ile birlik-beraberlik anlayışımızın göstergesi olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, engelli vatandaşlarımızın haklarına toplum olarak sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi.​

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak bilinçlenmek, hoşgörü ve sabırla sorunlarına çözümler aramak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk iş dünyası olarak onların dinamizmini, girişimcilik ruhu ile geliştirerek, düşünsel planlarını, eyleme dönüştürme gayretlerinin önemine sonuna kadar inanmaktayız.

Engellilerimizin,  mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek; çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmak hepimizin görevi olmalı.
Onların yaşama sevinçlerini kaybetmeden toplumsal alanda yer almalarını kolaylaştırmalıyız.

Doğrusu, engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu haklar, hiçbirimizinkinden eksik değildir. Hep beraber hayatımızı bu bilinçle kurmak zorundayız. Unutmayalım ki yeryüzündeki her insan özeldir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve iş dünyamız adına, Engelliler Haftası’nın hepimizin duyarlılığını ve ilgisini artırmasını diliyorum."