Dayanıklı Tüketim Malları sektörü yılın ilk istişaresini gerçekleştirdi

18.01.2022 Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Dayanıklı Tüketim Malları Meclisi, yılın ilk toplantısını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun katılımıyla Meclis Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sektörü ilgilendiren son gelişmeler hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Sadıkoğlu, ayrıca;  Ocak ayının başında gerçekleştirilmiş olan TOBB Sektör Meclisleri Enerji Verimliliği Paneline katılım ve katkıları sebebiyle Meclis Başkanı Fatih Ebiçlioğlu’na teşekkürlerini sundu.

Toplantıda stokçuluk üzerine son düzenlemeler hakkında değerlendirme yapıldı. Daha sonra, yassı çelik gümrük vergileri hakkında güncel gelişmeler değerlendirildi. İlerleyen gündem maddelerinde son dönemdeki enerji maliyetlerindeki artış da masaya yatırıldı.

Toplantı, 2022 yılı GEKAP tutarları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından, yutak alanların artırılmasına yönelik Avrupa Birliği nezdinde yapılabilecek girişimlerin değerlendirilmesi ile son buldu.