Soft-Away HİSER Projesi’nin danışmanlık faaliyeti başladı

05.03.2022 Ankara Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonu ile yürütülen Soft-Away HİSER Projesi’nin danışmanlık faaliyeti başladı.

TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Yazılım Meclisi, ülkenin yazılım ihracatının artmasına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü  ‘’Soft_Away Projesi’’nin birinci Fazı olan İhtiyaç Analizi Sonuç Raporunu oluşturdu. Rapor ile projede faaliyet gösteren firmaların durum analizleri yapılırken, tespit edilen zayıflıkların giderilmesi ve inovasyona dayalı büyüme, rekabet stratejileri oluşturmaları için öneriler geliştirildi.

İhracat gücünü arttırmayı amaçlayan eğitimler tamamlandıktan sonra yararlanıcı firmalara girmek istedikleri ülke pazarları hakkında danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Yararlanıcı firmalar yaklaşık beş ay gibi bir süre içerisinde ABD, Hollanda, Duabi, Almanya ve İngiltere ülke pazarları hakkında birebir danışmanlık alabilecekler.