Türkiye Medikal Meclisi deprem gündemiyle toplandı

14.02.2023 Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Medikal Meclisi Toplantısı; Meclis Başkanı Levent Mete Özgürbüz başkanlığında, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran’ın katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran; merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin 10 ili etkilediğini belirterek tüm ülkeyi yasa boğan bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına ise baş sağlığı, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar dileyerek, deprem bölgesine yardım konusunda büyük bir duyarlılık olduğunu dile getirdi.

Oran, depremin ardından yaraları sarabilmek adına herkese görevler düştüğünü belirterek, TOBB olarak, tüm oda ve borsa camiası ve meclislerle beraber devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde deprem bölgesine yardım ve destek sağlandığını ifade etti. Öztürk Oran, sektörün depreme ilişkin yapılabilecekleri değerlendirmesinin faydalı olacağını vurguladı.

Meclis Başkanı Levent Mete Özgürbüz ise, afet bölgesinde bulunan meclis üyelerinin de yapacağı durum tespitinin paylaşılmasının ardından bundan sonrası için nelerin yapılabileceği konusunda fikirlerini ifade etti.

Toplantı, sektör olarak yapılabilecek desteklerin istişare edilmesinin ardından son buldu.