İçecek Sanayi Meclisi depozito ile ilgili güncel gelişmeleri değerlendirdi

11.04.2023 Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İçecek Sanayi Meclis toplantısı; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın katılımı ve Meclis Başkanı Ozan Diren’in başkanlığında yılın ilk toplantısını gerçekleştirildi.

Meclis, “İçecek Sanayi Sektörünün Gündemindeki Depozito Yönetim Sistemiyle İlgili Son Güncel Gelişmeler” gündemi ile toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cengiz Günay;  TOBB tarafından başlatılan konut kampanyasına ilişkin bilgi verdi. İşletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini de hızlandıracak olan “El Verin Ev Yapalım TOBB İş Dünyası Kalıcı Konut Kampanyası” ile iş dünyası olarak felaket bölgesindeki kentlerimizde depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlandığını ifade eden Günay, Kampanyaya Meclis Üyelerinden de destek beklediklerini belirtti.

Türkiye Çevre Ajansı Direktörü Demirhan Küçük; depozito yönetim sisteminin, sadece kamunun yaptığı düzenlemeyle yürüyebilecek bir sistem olmadığını,  herkesin görüşlerini dikkatle takip ettiklerini ve kayda aldıklarını, imkânlar dâhilinde gereken düzenlemeleri de yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca  depozito yönetim sistemi konusunda Meclis Üyeleri tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Üyeler, sektör için büyük önem arz eden depozito konusundaki etiket tescillerinde mevzuat sorunu olduğunu ve finansal boyutunun da şimdiden ele alınıp bu sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.