TOBB Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi toplandı

30.05.2024 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi toplantısı; TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Kıvanç ve İbrahim Burkay’ın katılımlarıyla, Meclis Başkanı Muhittin Savranoğlu başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.​​

Sektör meclisinden sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Kıvanç ve İbrahim Burkay’ın açılış konuşmalarının ardından gündem maddeleri değerlendirildi.

Önceki toplantılarda konuşulan ve çalışması devam eden konuların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda; sektördeki artan ithalat, Deri Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi projesi, İlave vergi uygulamaları, Deri/Kürk teriminin korunması ile ilgili çalışmalar, Afrika ve Amerika kıtalarında ihracatı geliştirmek için tanıtım faaliyetleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yapılması gerekenler değerlendirilirken tedariki sağlanamayan hammadde ve ara mamuller konusu ele alındı.