TOBB’da ‘Türk Ticaret Kanunu’ bilgilendirme toplantısı…

11.02.2011

Prof. Dr. Zühtü Aytaç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) ‘Ticari  İşletmeler ve Şirketler Bağlamında Yeni Türk Ticaret Kanunu’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB’un üst düzey bürokratlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında 1500 maddeyi aşkın yeni ticaret kanununun getirdiği yenilikler ele alındı.

​Sunumunda, Kanun’un liberal, özgürlükçü ve piyasa ekonomisinin gereklerini dikkate alan bir düzenleme olduğuna işaret eden Prof. Dr. Aytaç, yapılacak ikincil düzenlemelerin de en az kanun kadar önem taşıdığını vurguladı. Aytaç, yeni kanunun kayıt dışılığın azaltılmasına katkıda bulunacağını belirterek, işletme ve şirketlerin mali yapılarının güçlendirilmesinin hedeflendiğine de dikkat çekti.