“Malezya, bu potansiyeli ile DTİK Asya Pasifik Bölge Komitesi’nde temsil edilmeli”

10.01.2014 Kuala Lumpur / Malezya Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Asya Pasifik Bölgesi Malezya toplantısı TOBB/ DEİK /DTİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Türk - Malezya İş Konseyi Başkanı Nail Kurt'un katılımıyla Malezya'da gerçekleştirildi.

DTİK'in önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, Malezya’da yerleşik bulunan Türk girişimcilerine tavsiyelerde  bulundu.

Malezya'da 80'e yakın Türk işadamının faaliyet gösterdiğini ve toplamda yaklaşık 600 Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Malezya'daki Türk işadamlarına birlik ve beraberlik  içinde çalışmayı önerdi.

2014 yılında DTİK Kurultayının üçüncüsünü gerçekleştireceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Malezya'nın bu potansiyeli ile  DTİK Asya Pasifik Bölge Komitesi’nde temsil edilmesi gerektiğini söyledi.