D-8 Genel Sekreteri Mousavi, Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti

03.02.2014 Ankara D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. D-8 ülkeleri ticaret hacminin 2018 yılında 500 milyar dolara çıkmasının hedeflendiğini söyleyen Mousavi, D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlığı’nı devralacak olan TOBB’a çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Ticaretin arttırılması için, tüm engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Mousavi, özel sektör işbirliğinin daha da artmasını arzuladıklarını ifade etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, D-8 ülkelerinin İslam ülkeleri içinde en yüksek nüfuslu 8 ülke olduğunu ve bu 8 ülkenin birbiriyle ve dünya ile yaptığı ticaretin önündeki engellerin kaldırılması konusunda hemfikir olduğunu ifade etti.

D-8 ülkelerinin iç ticaret hacminin, toplam ticaretlerinin %8’i kadar olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, D-8 ve D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları arasında birlikteliğin sağlanabilmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.