Romanya Büyükelçiliğine atanan Koray Ertaş Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti

08.09.2014 Ankara Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi olarak atanan Koray Ertaş, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Romanya'daki işbirliği imkânlarının ele alındığı görüşmede, Hisarcıklıoğlu yeni Büyükelçiden özellikle Türk-Romen İş Konseyi ve Dünya Türk İş Konseyi'nin Romanya'daki faaliyetlerine destek vermesini istedi.

Türkiye-Romanya arasında taşımacılık alanında karşılaşılan sorunların da gündeme geldiği görüşmede, mütekabiliyet esasına göre Romanya’nın Türk taşımacılara üçüncü ülke geçiş belgesi vermesi gerektiği belirtildi. Pendik-Köstence Ro-Ro Hattının yaşama geçmesi için Romanya tarafının kolaylaştırıcı önlemler alması gerektiği hususu vurgulandı.

Büyükelçi Koray Ertaş da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu beraberinde bir heyet ile Romanya'ya davet etti.