Hisarcıklıoğlu, Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldı

16.10.2014 Brüksel / Belçika TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Genel Kurul salonunda konuştu.

TOBB Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl EUROCHAMBRES tarafında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda ve Borsa Başkanlarından oluşan bir heyetle katıldı.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda gerçekleşen toplantıya Avrupa'dan 800'ün üzerinde işletme iştirak etti. Her ölçekte ve her sektördeki işletmeler, AB Kurumlarına, iş dünyasının beklentilerini aktardı.

Toplantıda söz alan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, B20 Türkiye dönem başkanlığının çalışma ilkeleri ve çalışma programının ana unsurları hakkında bilgi verdi.

TOBB heyeti, gündem konuları çerçevesinde görüşlerini dile getirerek AB kurumları yetkililerine sorular yöneltti. Türkiye'nin TTIP'ye dahil edilmesi, mesleki eğitim, finansmana erişim ve enerji konularındaki görüşler dile getirildi.