Hisarcıklıoğlu, Marmaris Ticaret Odası'nı ziyaret etti

08.10.2015 Marmaris / Muğla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Marmaris Ticaret Odası'nı (MTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal ve meclis üyeleri ile görüştü.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Marmaris'in Türkiye’nin en zengin ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Allah burada her türlü zenginliği vermiş. Bütün Türkiye'yi gezen birisi olarak söylüyorum. İki gün önce Bingöl'deydim. Bingöl ile Marmaris'i mukayese ettiğiniz zaman, Allah insanlara 5 vakit namazı farz kılmışsa, Marmarisliler 5 vakit namazla kurtaramaz. Sizin 5 vakit de ilave şükür namazı kılmanız lazım. Marmaris'te müthiş bir zenginlik var" dedi.

Bu zenginliğin nüfus artışına neden belirten Hisarcıklıoğlu, Marmaris’in nüfusunun son beş yılda yüzde 18 artış gösterdiğini, bu artışın ileride sıkıntı oluşturmaması için bunun planlamasını iyi yapmak gerektiğini söyledi.

Turizmi 12 aya yaymak gerektiğini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründeki işçilerin sezon sonunda sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesine yönelik Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan söz aldıklarını anlattı.

Sezon bittiğinde işçilerin işten çıkartılmak zorunda kalındığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Çünkü çalıştıranın üzerindeki vergi yükü çok yüksek. Yaklaşık yüzde 50'ler civarında" dedi.