Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu toplantısına katıldı

14.11.2018 Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleştirilen Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulunun 3'üncü toplantısına katıldı.

Toplantıda, iş ve yatırım ortamı, ihracat, küresel ekonomik ilişkilerde yeni açılımlar, gümrüklerdeki iş akışı, finansman gibi konular ele alındı.

Ticaret Bakanı Pekcan, sivil toplum kuruluşlarının sorunları, talepleri ve çözüm önerilerinin dinlendiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığın gündeminde olan Hal Yasası çalışmaları, ürün künyeleri, gümrüklerin dijitalleşmesi, yeni nesil serbest bölgeler, ihracat desteklerinin sadeleştirilmesi gibi konular hakkında bilgi verdi.