Hisarcıklıoğlu, fındık hasatında

14.08.2021 Trabzon Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret Borsası öncülüğünde başlatılan fındıkta verimi ve kaliteyi artırma projesi kapsamındaki örnek bahçede fındık hasatı yaptı. Hasatta konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk fındığında yaşanan en büyük sorunlardan birinin verim ile kaliteyi arttırmak olduğuna dikkat çekerek; “Fiyattan daha çok bundan sonra odaklanmamız gereken şey fındıktan dönüm başına aldığımız verimi ve kaliteyi arttırmak olmalıdır. Bu konuda son yıllarda yapılan çalışmalar, gösterilen gayretler umut vericidir. Yeni bir fındık anlayışı, yeni bir fındık ekme ve ürün elde etme anlayışına doğru gidiyoruz. Bu da Türkiye’ye 2 milyar dolardan,6 milyar dolara gelire doğru götürecektir” dedi.