Hisarcıklıoğlu: “Gri listeden çıkmamız ekonomiye ve yatırım ortamımıza pozitif yansıyacaktır”

28.06.2024 Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) gri listesinden çıkarılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Türkiye'nin, OECD bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkması olumlu bir gelişmedir. Türkiye ekonomisinin doğru rotada ilerlediğinin teyit edilmesidir. Ülkemize yönelik algıların ve görüşlerin olumlu yönde oluşmasına katkı sağlayarak Türkiye ekonomisine ve yatırım ortamımıza pozitif yansıyacaktır. Bu önemli gelişmede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”