Afyonkarahisar Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoları törenle açıldı

18.07.2024 Afyonkarahisar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoları Açılış Töreni’ne katıldı.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in ev sahipliğindeki törende açılış konuşmalarının ardından kurdela kesimi gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında lisanslı depoların hayırlı uğurlu olmasını dilerken emeği geçenlere teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve Ticaret Borsalarımız tarımın geleceğine yatırım yapıyor. Bölge tarımı için önemli bir yatırım olan 57.200 ton depolama kapasiteli Afyonkarahisar Ticaret Borsası Dinar Lisanslı Depo Tesisleri’nin ikinci etabının açılış törenini gerçekleştirdik. İlde tarımsal ticareti güçlendirecek olan Lisanslı Depo hayırlı ve uğurlu olsun. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanımız Mehmet Mühsürler’i, Yönetim Kurulu’nu, Meclisi ve tüm çalışanları kutluyorum” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Dinar ilçesinde Afyon borsa tarım ürünleri lisanslı depoculuk tesisi açılış töreninde yaptığı konuşmada, hem üreticinin kazancını artıran hem de sanayiciye kolaylık sağlayan lisanslı depoculuğun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin girişimiyle başladığını söyledi.

2005 yılında bugünkü lisanslı depoculuk sisteminin temelini oluşturan kanunun TOBB'un katkılarıyla hazırlandığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör lisanslı depoculuk yatırımını teşvik etmek üzere 2010 yılında ülkemizin tarım sektöründeki lider kurumu Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) vezTOBB ile ortak LİDAŞ'ı kurduk." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Ülkedeki depo kapasitesi tam 11 milyon tona ulaştı. Ticaret Borsaları ellerini taşın altına koydu. Elektronik satış salonları, akredite laboratuvarları, canlı hayvan borsaları, lisanslı depolarıyla ticaret borsaları tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesini sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Açılışta, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler de birer konuşma yaptı.