İtalya Emilia Romagna Bölgesi Bakanı Muzzarelli TOBB’u ziyaret etti

02.06.2011

İtalya’nın sanayisi en gelişmiş bölgelerinden biri olan, Emilia Romagna’nın Ekonomi, Kalkınma ve Enerji Bakanı Gian Carlo Muzzarelli, 02 Haziran 2011 günü TOBB’u ziyaret ederek, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ile görüştü.​

İtalya Birliğinin ilan edilişinin 150. yılına denk gelen bu görüşmede, iki ülkenin tarihi dostluğu, Akdeniz’deki konumları ve bölgesel olarak önemleri vurgulanarak, önümüzdeki dönemde işbirliğini geliştirmenin ve projeler yürütmenin önemine değinildi. Türkiye’nin AB üyeliği ve 100. kuruluş yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini desteklediğini vurgulayan Muzzarelli, Faik Yavuz’un, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile kendi bölgelerinden bir üniversitenin işbirliği yapması teklifinin gelecek nesiller açısından önemli bir adım olacağını ifade etti. Geçiş belgelerinin de konuşulduğu görüşmede, bu alanda yürütülecek ortak bir proje ile çözüm sağlamanın doğru olacağı kararına varıldı.