Duşanbe Büyükelçisi olarak atanan Mehmet Munis Dirik TOBB’u ziyaret etti

01.12.2010 Ankara

Türkiye’nin, yeni Duşanbe (Tacikistan) Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Mehmet Munis Dirik’in yeni görevi vesilesiyle gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ve Tacikistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Birliğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılması, gümrük kapılarının modernize edilmesi hususlarının önemini dile getirdi.

Söz konusu görüşmede Büyükelçi Dirik, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurgularken, Aralık ayı içerisinde planlanan, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın Türkiye ziyareti hakkında bilgi verdi.