Türkiye Doğal Gaz Meclisi, EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ı ziyaret etti

06.09.2011

Türkiye Doğal Gaz Sektör Meclisi Başkanlık Divanı, EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ı makamında ziyaret etti. Meclis Başkanı İbrahim Akbal, Meclis Başkan Yardımcıları Eyüp Aratay, Erdoğan Arkış ve Altan Kolbay’ın katıldığı ziyarette, EPDK Başkanı Köktaş’a, 2 Ağustos 2011 tarihinde seçimi gerçekleştirilen Türkiye Doğal Gaz Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.​

Meclis Başkanlık Divanı ziyarette, başta 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nda yapılması beklenilen değişiklik olmak üzere, sektördeki yaşanan güncel konuları dile getirdi. Piyasanın henüz serbestleşmemesi nedeniyle özel sektörün yaşadığı sıkıntıların aktarıldığı görüşmede, sektörde, liberal ve daha rekabetçi bir piyasa beklentisinin olduğu ifade edildi.

-Köksal’dan Meclis çalışmalarına destek

TOBB çatısı altında oluşturulan Meclisleri yakından takip ettiklerini ve kurum olarak güzel işbirlikleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Hasan Köktaş, EPDK’nın doğal gaz piyasasının bir an önce serbestleşmesine destek verdiğini ve ilgili kurumlar ile bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.