Hisarcıklıoğlu, Almanya’da TATSO Genel Kurulu’na katılacak

16.12.2010 ANKARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 17 Aralık 2010 Cuma günü Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılacak. Hisarcıklıoğlu’nun beraberindeki, aynı zamanda TATSO üyesi de olan, TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanları, işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için Alman iş insanları ile bir araya gelecek. Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca, yeni Yönetim Kurulu için seçimler yapılacak.

TATSO, TOBB ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) tarafından kuruldu ve Oda’nın açılışı, Köln’de 27 Nisan 2004 günü, her iki ülke Başbakanının katılımı ile gerçekleştirildi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası bugün 400’den fazla üyeye hizmet veriyor. Üyeleri arasında Alman ekonomisinin devlerinden olan Metro, Daimler, Deutsche Post gibi firmaların bulunduğu Oda’ya, Türkiye’den de 228 oda/borsa üye durumda.