TOBB Türkiye İlaç Sanayi Meclisi sektörün sorunlarını görüştü

10.03.2012

TOBB Türkiye İlaç Sanayi Meclisi, Ankara’da TOBB Birlik Merkezi’nde toplandı. Meclis Başkanı Kaya Turgut başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilaçta bütçe aşımının söz konusu olmadığı, yeni ilave edilen ürünler nedeniyle bütçe aşımı varmış gibi algı oluştuğu ifade edildi. ​

Toplantıda ayrıca, “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” ve ilaç sektöründe resmi imha konusunda yaşanan sorunlar konusu da görüşüldü.
Yeni yönetmelik ile ücretsiz olarak belediyeler tarafından yapılan atık imhasının artık lisanslı ve yetkili kuruluşlar tarafından ücret karşılığında yapıldığına dikkat çekilirken, derneklerin kendi içlerinde bilinçli organizasyonlar oluşturup, bu lisansa sahip olmasının yararlı olacağı ifade edildi.